Hlavní obsah

T-Mobilu v pololetí klesly tržby o 3,5 procenta

Tržby mobilního operátora T-Mobile v pololetí klesly o 3,5 procenta na necelých 13 miliard korun. Ještě vyšší pokles firma zaznamenala u poskytování mobilních služeb, když tržby z této činnosti meziročně klesly o 6,2 procenta na téměř 11,7 miliardy korun. Spotřeba mobilních služeb přitom rostla, T-Mobilu například meziročně vzrostl počet tarifních zákazníků.

Foto: Profimedia.cz

T-Mobile

Článek

Do poklesu tržeb se podle telefonního operátora promítá především snižování cen za telekomunikační sužby. Pokles příjmů z těchto služeb musí operátoři kompenzovat vyšším tlakem na efektivitu. Podle generálního ředitele českého T-Mobilu Milana Vašiny společnost pozoruje pozitivní trend v nárůstu zájmu zákazníků u mobilních datových služeb a pevných linek.

Ke konci června společnost obsluhovala celkem necelých 5,4 miliónu zákazníků mobilních služeb, přičemž téměř 55 procent (2,9 miliónu) tvořili zákazníci s tarifní službou. Předplacené karty ve stejném období používalo 2,4 miliónu zákazníků.

Zákazníci operátora v průměru měsíčně provolali 133 minut, což je meziročně o 6,5 procenta více. Nárůst spotřeby se podle společnosti projevil i na počtu odeslaných SMS, meziročně se téměř zdvojnásobil počet přenesených dat na zhruba 1452 terabytů.

Tržby T-Mobilu klesly i v loňském roce, kdy společnost za poskytování služeb utržila 26,8 miliardy Kč, o osm procent méně než v roce 2010. Výnosy z mobilních služeb o 8,6 procenta na 26,13 miliardy tehdy klesly i konkurenční Telefónice O2. Třetí z operátorů - společnost Vodafone finanční výsledky neuvádí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám