Hlavní obsah

Lidé si na Mixéru pustí přes 30 miliónů klipů za měsíc

Novinky, mif

Společnost Seznam.cz spustila na konci dubna novou hudební televizi Mixér.cz. Na ní téměř milión reálných uživatelů přehrál za měsíc červen 31 725 116 videoklipů. Ve službě lidé vytvořili 60 622 playlistů.

Foto: Novinky

Nová Hudební televize Mixér.cz

Článek

„Na začátku, když jsme jednotlivé playlisty připravovali, tak jsem měla k dispozici databázi obsahující 43 000 klipů. Postupným procházením jednotlivých písniček jsem si udělala celkem přehled, co v ní mohu najít. Od té doby pravidelně doplňuji novinky, které nám chodí z hudebních vydavatelství tak, jak se do jednotlivých kanálů hodí. Nyní můžou uživatelé v každém kanále najít průměrně 150 písniček,“ konstatovala Blanka Huňátová, dramaturgyně hudební televize Mixér.cz.

Aktualizace kanálů podle ní probíhají individuálně. „Malé změny v playlistech mohou uživatelé zaznamenat prakticky denně. Jednou za čas se ovšem zaměřím na jeden z kanálů a snažím se k němu nalézt zajímavé klipy,“ uvedla Huňátová.

Foto: Novinky

Nová služba je dostupná i na titulní stránce Seznamu, defaultně je umístěna v pravém sloupci.

A jak je to s výběrem písniček? „Snažím se být co nejméně zaujatá a koukat kolem sebe. Sledovat co se v hudbě děje ve světě, co u nás, jaké klipy si lidé pouští na sociálních sítích, nebo o čem se píše. Důležitý je samozřejmě i určitý cit na hudbu,“ doplnila dramaturgyně hudební televize Mixér.cz.

Nová hudební televize je určena pro snadné a kontinuální přehrávání videoklipů. Přímo na titulní stránce Seznamu nebo na stránkách www.mixer.cz stačí vybrat jednu z osmi předvoleb, z nichž každá nabízí specifickou skladbu videoklipů. Vedle novinek je tak možné nechat přehrávat i Vypalovačky z kazeťáku, Vzpomínky na osmdesátý léta nebo Hudbu na párty.

Jak funguje Mixér.cz

Hudební televize patří k dalším službám od společnosti Seznam.cz, která nabízí profesionální obsah. Oficiální videoklipy může Seznam.cz na své nové službě používat na základě spolupráce s hudebními labely. Na projektu se podílí Universal Music, Sony Music, EMI, Supraphon, Championship Music a několik dalších.

Hudební televize od Seznam.cz není určena pro vyhledávání konkrétních klipů, ale pro jejich snadné kontinuální přehrávání. Nenabízí ani možnost složitě vyrábět playlisty s hudbou.

„Hledali jsme způsob, jak uživatelům ulehčit situace, kdy prostě neví, po jakém interpretovi či hudebním albu zrovna sáhnout. Výběr konkrétních interpretů udělá naše dramaturgie za ně,“ vysvětlil Ladislav Veselý, produktový manažer služby hudební televize ze Seznam.cz. 

„Na druhou stranu necháváme uživateli možnost hvězdičkou si označit oblíbené skladby, ke kterým se rád vrátí a které najde pohromadě na jednom místě. Stejně tak může jakoukoliv skladbu snadno přeskočit kliknutím na následující náhled klipu,“ dodal Veselý.

Novou hudební televizi Mixér.cz můžete vyzkoušet zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám