Hlavní obsah

Apple jednal o koupi podílu v sociální síti Twitter

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

San Francisco

Americký technologický gigant Apple v posledních měsících jednal o koupi podílu v internetové sociální síti Twitter. Informoval o tom list New York Times s odvoláním na zdroje obeznámené se situací.

Foto: twitter.com

Twitter

Článek

Apple podle listu v jednu chvíli zvažoval koupi podílu, která by celou společnost Twitter ohodnocovala na deset miliard dolarů (přes 200 miliard Kč). V současnosti se však již žádné rozhovory nevedou, napsal New York Times.

Apple by podle agentury Reuters díky transakci získal opěrný bod v oblasti sociálních médií, které dominuje společnost Facebook. Firmy Apple a Twitter se ke zprávě odmítly vyjádřit.

Twitter byl spuštěn v roce 2006 a od té doby se dynamicky rozvíjí. Uživatelé mohou na Twitteru sdělovat vzkazy ve zprávách o délce do 140 znaků. Služba je již nyní součástí chytrých telefonů a tabletů společnosti Apple.

Společnost Apple se zpočátku soustředila na výrobu osobních počítačů. V uplynulých deseti letech však začala nabízet rovněž populární hudební přehrávače iPod, mobilní telefony iPhone a tablety iPad. Spustila také internetovou prodejnu hudby iTunes. Na úspěchu Applu se velkou měrou podílel spoluzakladatel podniku Steve Jobs, který v loňském roce zemřel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám