Hlavní obsah

Zákazníky UPC postihl masivní výpadek internetu

Novinky, mif

Zákazníci společnosti UPC z různých koutů republiky se nemohli kvůli masivnímu výpadku připojit v noci ze středy na čtvrtek k internetu. Závada byla způsobena přerušením optického kabelu. Novinkám to potvrdil mluvčí UPC Juraj Gerbery.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Včera došlo k několikanásobnému přerušení optického kabelu na Praze 4, které následně způsobilo nekorektní chod některých technologií. Od půlnoci jsme postupně jednotlivé lokality připojovali a od časných ranních hodin je služba funkční,“ uvedl Gerbery.

„Kde konkrétně internet nefungoval, zatím technici zjišťují včetně všech příčin,“ konstatoval mluvčí UPC s tím, že lidé problémy hlásili z různých koutů České republiky. Novinky o nefunkčním připojení informovali lidé z Prahy, Brna, Litoměřic a Ústí nad Labem.

Kvůli výpadku internetu nebyly podle ČTK nějakou dobu v noci ze středy na čtvrtek dostupné ani stránky UPC a klientská linka.

UPC patří k největším českým poskytovatelům širokopásmového vysokorychlostního internetu a placených televizních služeb. Její kabelové sítě jsou v dosahu 1,34 miliónu domácností v 370 lokalitách. Služby UPC využívá 1,2 miliónu zákazníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám