Hlavní obsah

Nová šéfka Yahoo Mayerová oznámila, že je těhotná, porodit by měla ještě letos

Novinky, mif

Marissa Mayerová, nová generální ředitelka Yahoo, pouhý den před nástupem do funkce oznámila další velkou novinu – je těhotná a porodit by měla ještě letos.

Foto: Profimedia.cz

Nová generální ředitelka Yahoo Marissa Mayerová se svým manželem Zacharym Boguem

Článek

37leté Mayerové by se měl narodit chlapeček letos v říjnu, tedy pouhé tři měsíce po nástupu do funkce. Otcem je Zachary Bogue, za kterého je nová šéfka Yahoo provdaná od roku 2009. Upozornil na to server TechCrunch s tím, že jde v historii o první ženu s takto vysokým postem, která by čekala miminko.

Bližší informace o svém těhotenství Mayerová prozradit nechtěla. Jisté tak zatím není, zda má v plánu čerpat mateřskou dovolenou, pracovat z domova nebo si najme chůvu na plný úvazek. Podle analytiků by ale první možnost mohla mít pro Yahoo fatální následky.

Každý rok má plat Mayerové činit milión dolarů (21 miliónů korun) a na další dva milióny si má přijít ročně na odměnách. Přislíbeny má také akcie a další odměny přesahující 55 miliónů USD. Za pět let působení v Yahoo, by si tak jedna z neúspěšnějších žen planety mohla vydělat 70 miliónů dolarů (1,5 miliardy korun).  [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám