Hlavní obsah

Apple musí v Británii inzerovat, že ho Samsung nekopíruje

Britský soud nařídil americké technologické společnosti Apple zveřejnit reklamní inzeráty, ve kterých uvede, že jihokorejský Samsung neokopíroval design jeho tabletů iPad. Napsala to agentura Bloomberg. Britský soud minulý týden rozhodl, že tablety Samsungu neporušují práva Applu na design jeho iPadů, protože "nejsou tak senzační".

Foto: Reuters

Apple

Článek

Apple má podle soudce Colina Birsse zveřejnit na svých internetových stránkách a v britských novinách zprávu, ve které uvede, že jihokorejská firma nekopírovala iPad. Zpráva, která bude mít formu reklamy pro Samsung, by měla zůstat na internetových stránkách Applu nejméně šest měsíců, dodal Bloomberg.

Samsung sice zaznamenal vítězství, avšak soudce zamítl jeho požadavek, aby zakázal Applu nadále tvrdit, že byla porušena jeho práva na design. Podle něj má Apple právo tento názor zastávat.

Zpráva z Británie přichází krátce poté, co americký soud v noci na čtvrtek vyhověl Applu, který požádal, aby v nadcházejícím soudním procesu mezi Applem a Samsungem nesměly být použity pohrdavé výroky Steva Jobse o operačním systému Android firmy Google, který používá Samsung.

Právní bitvu mezi oběma společnostmi odstartoval Apple loni v dubnu ve Spojených státech, když obvinil Samsung, že jeho chytré telefony a tablety Galaxy "otrocky" kopírují jeho produkty iPhone a iPad. Spor se od té doby rozšířil do dalších zemí, včetně Austrálie, Japonska, Koreje a některých evropských zemí. Několik soudů, včetně Nizozemska, USA a Austrálie, však již rozhodlo, že Samsung může své tablety prodávat.

Foto: Apple

Apple iPad

Podle Samsungu naopak porušuje Apple jejich patentové nároky na technologie UTMS a 3G. A to nejen u nejnovější verze 4S, ale také u chytrých telefonů iPhone 3G, 3GS a 4 i u všech tří generací počítačových tabletů iPad. [celá zpráva]

Apple a Samsung si konkurují na lukrativním trhu smartphonů a počítačových tabletů. Vzhledem k tomu, že těmto segmentům trhu se obecně předpovídá další silný růst, je důležité, aby výrobci těchto zařízení měli také oprávnění používat patenty ke klíčovým technologiím.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám