Hlavní obsah

Seznam.cz spouští nový Email

Novinky, mif

Společnost Seznam.cz ve středu oficiálně spustí nový Email přinášející celou řadu vylepšení. Přestěhovat všech 11 miliónů schránek, které lidé u české portálové jedničky používají, bude zaměstnancům trvat zhruba tři měsíce. Uvedla to mluvčí Seznamu Irena Zatloukalová.

Foto: Seznam.cz

Nový Seznam.cz Email

Článek

„Již tento týden začne Seznam.cz převádět své uživatele do vylepšené podoby Seznam.cz Emailu. Dnes (v úterý) se v e-mailových schránkách prvních uživatelů, kteří budou převedeni do nového Emailu, objeví upozornění, že ke změně v nejbližších dnech dojde,“ konstatovala Zatloukalová.

„Od středy pak začíná samotné přepínání e-mailových schránek a zároveň budou od středečního odpoledne nově založené e-mailové schránky na Seznam.cz již s novým vzhledem,“ uvedla mluvčí Seznamu.

Foto: Seznam.cz

Psaní zprávy

Změny jsou u nového Emailu patrné už při prvním spuštění. Připravovaný design působí elegantně a přehledně. Přibyla možnost využívat štítky k označení zpráv. Nově lze také používat metodu drag and drop (přetahování myší) pro přesouvání e-mailů do složek, přiřazení štítků k e-mailům a také pro připojení více příloh ke zprávě.

Foto: Seznam.cz

U nového Emailu je možné nastavit řadu líbivých motivů

Nejzásadnějších změn se však Email dočkal po technické stránce. Nový Seznam.cz Email je postaven jako javascriptová aplikace. Uživatel tedy při práci se svým e-mailem zůstává stále na jedné stránce, čímž se minimalizují datové přenosy. Celá práce je tak plynulejší a rychlejší. Kompletní výměnou prošlo také datové úložiště pro přílohy, které zajišťuje spolehlivější vydávání souborů uživatelům.

Foto: Seznam.cz

Email je možné uspořádat do tří sloupců

„Úprava Seznam.cz Emailu již byla nevyhnutelná, a proto jsme jej předělali od základu. Zvýšili jsme jeho bezpečnost, rychlost i přešli na řešení, které umožní uživatelům snadnější ovládání e-mailu, a to jak v klasickém webovém rozhraní, tak v mobilních telefonech,“ uvedla Blanka Čárová, produktová manažerka služby Seznam.cz Email.

„I přes to, že Seznam.cz nyní znatelně inovuje své služby, u Emailu cítíme, že je pro naše uživatele hodně osobní záležitostí a zcela revoluční změnou projít nemůže. Neprováděli jsme žádné experimenty, naslouchali jsme našim beta testerům, provedli množství uživatelských testů, a proto se nám za poslední měsíce podařilo Seznam.cz Email zjednodušit při zachování oblíbených a nejpoužívanějších funkcí do současné podoby, kterou uživatelům nyní nabídneme,“ dodala Čárová.

Foto: Seznam.cz

Aktuální podoba Emailu od Seznamu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám