Hlavní obsah

Za celosvětový výpadek Twitteru mohla technická chyba

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uživatelé sociální sítě Twitter z celého světa se ve čtvrtek nemohli téměř půl dne přihlásit ke svým účtům. Zástupci firmy v noci ze čtvrtka na pátek uvedli, že za nedostupnost webu mohla chyba. Nepotvrdily se tak původní spekulace, že za výpadek mohou hackeři.

Foto: twitter.com

Twitter

Článek

„Za výpadek mohla takzvaná kaskádová chyba. To je chyba, která se neomezuje na určitý softwarový prvek, ale kaskádovým efektem se přelívá také do jiných prvků. Jednou z charakteristik této chyby je, že může mít dopad na uživatele po celém světě, tak jako ve čtvrtek,“ uvedl Mazen Rawashdeh ze společnosti Twitter na oficiálním firemním blogu.

Podle něj jsou ale podobné chyby u Twitteru spíše unikátní. „Za posledních šest měsíců jsme neměli prakticky žádný větší výpadek. Spolehlivost a stabilita webu se tedy pohybuje okolo 99,99 procent. Jednoduše řečeno to znamená, že Twitter je pro uživatele k dispozici každý den 23 hodin, 59 minut a 40 sekund,“ konstatoval Rawashdeh.

Původně některé zdroje uváděly, že servery Twitteru jsou nedostupné kvůli útoku hackerů. Poukazovaly přitom na to, že podobný scénář se udál už před třemi roky. Tehdy zástupci sociální sítě uvedli, že se brání sofistikovanému útoku takzvaných zombie počítačů. Jedná se v podstatě o síť zotročených počítačů, které útočník dokázal ovládnout pomocí nejrůznějších virů. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Twitter postihl největší výpadek v historii

Sociální síť Twitter se od čtvrtečního poledne potýká s největším výpadkem ve své historii. Podle serveru CNN se nemohou ke svým účtům přihlásit uživatelé...

Výběr článků

Načítám