Hlavní obsah

Twitter postihl největší výpadek v historii

Novinky, mif

Sociální síť Twitter se od čtvrtečního poledne potýká s největším výpadkem ve své historii. Podle serveru CNN se nemohou ke svým účtům přihlásit uživatelé z celého světa již od 12. hodiny, v průběhu dne se podařilo stránky zprovoznit dvakrát, vždy ale jen na půl hodiny. Twitter nebyl dostupný ani ve čtvrtek večer okolo 21. hodiny.

Článek

„Technici v současnosti intenzivně pracují na vyřešení problému,“ uvedl pro server CNN mluvčí Twitteru s tím, že zatím nebude celou záležitost nijak dál komentovat. Jisté tak není, zda za výpadkem stojí technické problémy nebo hackeři.

Masivnímu hackerskému útoku totiž Twitter čelil už před třemi roky. Tehdy zástupci sociální sítě uvedli, že se brání sofistikovanému útoku takzvaných zombie počítačů. Jedná se v podstatě o síť zotročených počítačů, které útočník dokázal ovládnout pomocí nejrůznějších virů.

Na mušku si Twitter vzali hackeři také minulý měsíc, kdy se jim podařilo získat více než 55 tisíc hesel k uživatelským účtům, které následně zveřejnili na službě Pastebin. Podle zástupců sociální sítě ale situace nebyla tak vážná, jak by se mohlo na první pohled zdát, protože některé zveřejněné údaje byly falešné, některé duplicitní a řada jich byla nesprávná. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám