Hlavní obsah

DIGI TV seřadila divákům programy podle žánrů, změna není možná

Novinky, mif

Satelitní televizní přijímače v dnešní době nabízí desítky, v některých případech klidně i stovky programů. Aby se v nabídce lidé neztratili, mohou si je seřadit podle vlastních preferencí. Na to byli zvyklí také zákazníci placené televize DIGI TV, ovšem s aktualizací softwaru o tuto možnost přišli. Na šest desítek programů tak musí nyní prohledávat podle žánrů, změna možná aktuálně není.

Foto: Novinky

Digi TV

Článek

Nový software vypustila společnost Digi Czech Republic, která provozuje službu DIGI TV, do světa na začátku května. Do některých satelitních přijímačů se ale dostává až v současnosti. Lidé si na novinku stěžují na diskuzních fórech nebo na infolince operátora.

Hlavní problém je v tom, že na přijímačích není možné po aktualizaci editovat programy – například určovat jejich pořadí. „To tenhle software neumožňuje, je to nastavené podle žánrů,“ potvrdila Novinkám zaměstnankyně Linky pro zákazníky společnosti Digi Czech Republic.

Diváci nový software kritizují a pravděpodobně právem.
šéfredaktor serveru Parabola.cz Martin Vyleťal

Uživatelé tak musí například projít kompletní nabídku dokumentárních pořadů, než se dostanou k dětským kanálům. „Něco tak nekomfortního jsem v dnešní době fakt nečekal,“ uvedl na fóru Parabola.cz uživatel vystupující pod přezdívkou Batles. „Mám děti a ty se chtějí koukat na pohádky, tak chci mít pohádky před dokumenty,“ přidal se ke kritice další.

„Diváci nový software kritizují a pravděpodobně právem, zvykli si na určitý komfort, který jim nový software neposkytuje,“ řekl Novinkám šéfredaktor serveru Parabola.cz Martin Vyleťal.

Nespokojení uživatelé na software vyzráli

Společnost Digi Czech Republic na svých internetových stránkách uvedla, že aktualizací softwaru chce zkvalitnit poskytování služeb DIGI TV na všech typech zařízení. Co se editace programů týče, zástupci firmy připouští, že některá z dalších verzí softwaru to bude umožňovat: „Bude to dále řešeno ze strany DIGI TV.“ Kdy by ale měl být nový software zpřístupněn, zatím uvedeno nebylo. Někteří zákazníci si stěžují, že na nápravu čekají téměř dva měsíce.

Na dotazy Novinek společnost Digi Czech Republic zatím nereagovala.

Češi jsou ale vynalézaví a na internetu se již objevil návod, jak mít programy seřazené podle vlastní potřeby i s novým softwarem. „Stačí si vytvořit skupinu oblíbených kanálů a tam už to roztřídit jde,“ poradil uživatel vystupující pod přezdívkou robert79.

Společnost Digi Czech Republic vznikla v roce 2006 jako součást skupiny RCS s centem v Rumunsku. Podle serveru Parabola.cz, který monitoruje satelitní trh v ČR, využívalo službu DIGI TV na konci března na 200 tisíc lidí.

Satelitní trh v Česku
SlužbaPočet uživatelů (k březnu 2012)
Skylink1 012 000
CS Link602 000
DIGI TV200 000
UPC Direct85 000
Ostatní10 000
Zdroj: Parabola.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám