Hlavní obsah

Corel připravuje novou verzi kancelářského balíku

Novinky, Michal Němejc (michal.nemejc@novinky.cz)

Kanadský Corel ohlásil novou verzi kancelářského balíku WordPerfect Office, který má konkurovat nejrozšířenějšímu Officu společnosti Microsoft.

Článek

Nový WordPerfect Office 12 se na trhu objeví v průběhu dubna a jeho největší výhodou oproti konkurenčnímu balíku od Microsoftu bude nižší cena. Plná verze přijde na 300 dolarů a upgrade z předchozích verzí (nebo z i konkurenčního kancelářského balíku) bude nabízen za 150 dolarů. Ve srovnání s Microsoft Office Standard je kanadská konkurence o 100, respektive 90 dolarů v případě upgradu, výhodnější. Ceny na českém trhu doposud nejsou známy a cenový rozdíl může být u nás ještě výraznější.

Hlavní změny doznal především textový editor WordPerfect, tabulkový procesor Quattro Pro a prezentační program Presentations. Výrazně vylepšena přitom byla kompatibilita s Microsoft Office a tak by neměl být problém dokument vytvořený ve Wordperfectu otevřít v Officu a naopak.

Nový WordPerfect Office najdete přeinstalovaný na počítačích několika významných výrobců, a to zejména u sestav, u kterých je největší ohled brán na co nejnižší cenu. Příkladem mohou být základní sestavy firmy Dell.

Anketa

Jaký kancelářský balík používáte?
Microsoft Office
31,5 %
602PC SUITE
15,6 %
Corel WordPerfect Office
11,9 %
OpenOffice
28 %
jiný
13 %
Celkem hlasovalo 833 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Užitečné programy, které jsou zadarmo (154.díl)

V dnešním díle seriálu o užitečných programech, za které nemusíte zaplatit ani korunu, vám poradíme, jak jednoduše převést vaše hudební cédéčka do empétrojek....

Výběr článků

Načítám