Hlavní obsah

Nejpoužívanější mobilní platformou je podle Seznamu Android

Novinky, mif

Chytré telefony s přístupem na internet se těší v České republice stále větší popularitě. Podle statistik společnosti Seznam.cz je aktuálně nejpoužívanější mobilní platformou Android s 35% podílem, následována Symbianem (25 %) a iOS od Applu (13 %). Uvedl to šéf analytického týmu Seznamu Michal Buzek.

Foto: Seznam.cz

Mobil, nebo počítač? Co vítězí u seznamáckých služeb?

Článek

„Mezi operačními systémy vládne v ČR u klasických počítačů Windows, mezi telefony zatím stále dominuje Android. Ale pokud se podíváme na samotné mobilní přístroje, ze kterých lidé na webu brouzdají, vede iPhone,“ uvedl Buzek s tím, že jablečný telefon generuje 11 % zobrazení mobilních služeb Seznam.cz.

Foto: Seznam.cz

Kliknutím na obrázek zobrazíte celou infografiku

Služby, jako je domovská stránka Seznam.cz a Email.cz, používají uživatelé téměř celý den, a to jak v mobilu, tak na počítači. „Nebude asi překvapením, že weby, kam lidé chodí za zábavou, jsou navštěvovány především v odpoledních a večerních hodinách. Zajímavé však je, že přístupy z mobilů i klasického PC mají podobné trendy. Naopak rozdílně lidé hledají na službě Mapy.cz. V telefonu používají mapy uživatelé především v pátek a během víkendu. Na klasickém webu je ale používají hlavně v pondělí, zřejmě když plánují následující víkend,“ uvedl šéf analytického týmu Seznamu.

„Novinky.cz Češi na mobilu i počítači zapínají během celého dne, největší růst je ráno – jsme zvyklí si před prací zjistit, co se děje, a po obědě se ujistit, že jsme za dopoledne o nic zajímavého nepřišli. Lifestylové zpravodajství vyhledáváme, pravděpodobně jako oddech, v práci – jak jinak si vysvětlit ten velký rozdíl mezi mobilními a klasickými zobrazeními v pracovní době? A sportovní zpravodajství je a vždy bude specifické. Využívání služby Sport.cz velice úzce závisí na konání sportovních událostí,“ doplnil Buzek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám