Hlavní obsah

Akcionář Yahoo žádá odvolání šéfa firmy kvůli chybě v životopisu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden z akcionářů internetové společnosti Yahoo vyzval vedení firmy, aby do pondělka odvolalo generálního ředitele Scotta Thompsona. Šéf hedgeového fondu Third Point Daniel Loeb odhalil, že v životopise oficiálně předloženém akcionářům má Thompson vážné nesrovnalosti týkající se dosaženého vzdělání.

Foto: Novinky

Yahoo

Článek

Loeb, který vede boj za prosazení svých kandidátů do správní rady Yahoo, pohrozil, že pokud firma šéfa do pondělního poledne neodvolá, přistoupí proti ní k nespecifikovaným právním krokům. Žádá také odvolání členky správní rady Patti Hartové, které rovněž vytýká nepřesnosti v životopise.

Vedení Yahoo uvedlo, že nesrovnalost v Thompsonově udávaném vzdělání zkoumá. Dokumenty Yahoo podané k americké Komisi pro cenné papíry a burzy (SEC) udávají, že Thompson má bakalářský titul v informatice, ve skutečnosti však má titul v účetnictví.

Vedení Yahoo to označilo za "neúmyslnou chybu". Third Point, který má v Yahoo 5,8 procenta akcií a je jedním z největších institucionálních akcionářů firmy, však Thompsona obviňuje z uvedení záměrně nesprávných údajů o svém vzdělání.

Thompson je bývalý ředitel společnosti PayPal. Yahoo si jej do čela vybrala před pěti měsíci po odvolání neúspěšné ředitelky Carol Bartzové.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám