Hlavní obsah

Microsoft kvůli sporu s Motorolou stěhuje distribuční centrum

Americká společnost Microsoft zavřela své evropské distribuční centrum v Německu a začala je stěhovat do Nizozemska. Přiměl ji k tomu patentový spor, který v Německu vede se svým rivalem, americkou společností Motorola Mobility. Rozhodnutí přitom padlo pár dnů před verdiktem, k němuž se v této záležitosti chystá německý soud.

Foto: Novinky

Článek

"Raději bychom naše evropské distribuční centrum nechali v Německu, kde je máme už řadu let. Bohužel ale rizika, která pro nás představuje patentový spor s Motorolou, jsou zkrátka příliš vysoká," řekl podle agentury Reuters mluvčí Microsoftu Thomas Baumgärtner s tím, že firma už se stěhováním začala.

Soud v Německu má v patentovém sporu mezi Microsoftem a Motorolou vynést verdikt 17. dubna. Žalobu podala Motorola. Podle ní Microsoft používá technologii videa, která je v kolizi s patenty Motoroly.

Pokud by soud Motorole vyhověl, patrně by Microsoftu zakázal distribuci některých klíčových produktů, jako je například Windows 7. Zákaz by se vztahoval na distribuci z německého centra, takže dopady by byly znát v zemích, kam software putuje právě z Německa.

Motorola Mobility vznikla ze společnosti Motorola. Ta se na začátku roku 2011 rozdělila na dvě části: Motorola Mobility, která se věnuje výrobě mobilních telefonů a počítačových tabletů, a Motorola Solutions, která se zaměřuje na ostatní elektroniku. Aktivit v oblasti síťových řešení se však Motorola zbavila a prodala je společnosti Nokia Siemens Networks.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám