Hlavní obsah

UPC chystá nový ceník internetu, někteří zákazníci si polepší, jiní připlatí

Novinky, mif

Největší tuzemská kabelová firma UPC od května změní ceny a rychlosti u některých svých internetových služeb. Zruší rychlost deset a 25 Mbit/s a místo nich nabídne 30 Mbit/s. Změny cen se budou pohybovat kolem 50 korun. Vyplývá to z nového ceníku společnosti.

Foto: Profimedia.cz

Internetové kabely

Článek

Podle mluvčího Juraje Gerberyho mají úpravy zjednodušit aktuální nabídku. "Ceny a rychlosti u balíčků TV internet (nabídka Kombi) zůstávají jako doposud," dodal.

Nová nabídka 30/1 Mbit/s vyjde na 499 Kč měsíčně, což představuje zdražení o 54 Kč proti desetimegabitovému připojení a naopak zlevnění o 51 Kč proti 25/1,5 Mbit/s.

U nejvyšší nabídky se rychlost 120/10 Mbit/s nezmění, ale služba podraží o 50 korun na 799 Kč měsíčně. Stejná zůstane i rychlost 60/6 Mbit/s, kde cena naopak o padesátikorunu klesne na 599 Kč. Základní jednomegabitová přípojka zrychlí na dvojnásobek při nezměněné ceně.

UPC svou internetovou nabídkou konkuruje hlavně připojení DSL přes telefonní linku. Největší hráč Telefónica nabízí nejrychlejší připojení 25 Mbit/s za akční cenu 600 korun měsíčně. Po roce bude zákazník platit 850 korun.

UPC měla na konci třetího čtvrtletí přes 423 000 internetových přípojek, Telefónica na konci roku ohlásila 872 000 klientů DSL.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám