Hlavní obsah

Apple přiznal chybu, majitelům nových iPadů nabízí vrácení peněz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká společnost Apple zašle e-mail všem, kdo si v Austrálii koupili nový iPad, a nabídne jim vrácení peněz. Oznámil to ve středu právník firmy poté, co australský úřad pro ochranu spotřebitelů obvinil Apple z klamavé reklamy u jedné z důležitých funkcí přístroje.

Foto: Reuters

Nový iPad

Článek

Úřad pro ochranu spotřebitelů a konkurence na trhu podnikl právní akce vůči Applu, protože firma uvedla spotřebitele v omyl, když uvedla, že její nový iPad WiFi 4G lze v Austrálii připojit k mobilní datové síti 4G. To však není pravda. Austrálie má jedinou síť 4G, kterou provozuje dominantní telekomunikační firma Telstra. Tato síť je však v jiné části komunikačního spektra a iPad se k ní nemůže připojit.

Právní zástupce Applu ve středu u federálního soudu v Melbourne uvedl, že firma pošle e-maily všem svým australským zákazníkům a nabídne jim náhradu. Nový iPad se začal prodávat v Austrálii tento měsíc.

iPad firmy Apple je jasnou jedničkou na trhu tabletů a očekává se, že nová verze s rychlejšími čipy, čtvrtou generací mobilního připojení a jasnější obrazovkou posílí jeho pozici na trhu. Za necelý týden se ho prodalo přes tři milióny kusů.

„Nový iPad je senzace se třemi milióny prodaných kusů. To je nejsilnější start iPadu v celé jeho historii. Zákazníci milují nové funkce iPadu a jeho ohromující displej,“ uvedl šéf marketingu společnosti Apple Philip Schiller s tím, že je zvědavý, jak se novince bude dařit na dalších trzích.

Co umí nový iPad

Třetí generace iPadu vypadá stejně jako předchozí verze, ale má vyšší výkon a řadu nových funkcí. Vylepšený je především displej, který je stejně velký jako u iPadu 2, ale nabízí výrazně vyšší rozlišení – 2048 x 1536 pixelů. Díky vyššímu rozlišení dokáže novinka zobrazit více detailů, což přijde vhod především při brouzdání na webu, prohlížení fotografií nebo při čtení knih.

Dalším vylepšením prošel vestavěný pětimegapixelový fotoaparát. Ten nově obsahuje obrazovou stabilizaci a dokáže natáčet Full HD video. Především zahraniční uživatelé pak ocení u novinky podporu rychlého mobilního internetu čtvrté generace. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám