Hlavní obsah

Nové iPady byly mnohde vyprodány už během pátečního dopoledne

Společnost Apple uvedla na tuzemský trh v pátek nové počítačové tablety iPad. Poptávka po nich byla tak vysoká, že se mnohdy vyprodaly už během pátečního dopoledne. Větší zájem byl o přístroje s větší interní pamětí. Vyplývá to z průzkumu mezi autorizovanými prodejci.

Foto: Novinky

Nový iPad je možné koupit v černé i bílé barvě.

Článek

"My jsme byli vyprodáni za hodinu a půl," řekl spolumajitel prodejny s elektronikou iTouch ve Zlíně Jan Kučeřík. Během pátku se v jeho prodejně prodalo kolem stovky přístrojů. Podle Kateřiny Šimkové z prodejny iStyle si zákazníci vybírali především modely s 64GB pamětí, vyšší zájem byl i o 32GB tablety. Ty se prý v průběhu pátku vyprodaly.

"Během dne odhadujeme, že se na jedné prodejně prodá kolem sto kusů," uvedl Tomáš Fencl, obchodní a produktový manažer prodejce iSetos. Podle něj společnost čekala, že se první dodávka tabletů bude prodávat déle.

Foto: Reuters

iPad 3

Na rozdíl od kamenných prodejen není možné uvést počty prodaných tabletů prostřednictvím e-shopu. Jedním z obchodních pravidel výrobce je embargo na informace o regionálních prodejích zboží, uvedla společnost Apple.

Nejlevnější iPad s WiFi připojením a 16GB pamětí se v českých obchodech prodává za 12 290 Kč, nejvybavenější 64GB verze se 4G internetem pak vyjde na 19 890 Kč. K dispozici je jablečný tablet v bílé i černé barvě.

Třetí generace iPadu vypadá stejně jako předchozí verze, ale má vyšší výkon a řadu nových funkcí. Vylepšený je displej i vestavěná webkamera. Podporovány jsou rychlé datové přenosy LTE. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám