Hlavní obsah

Nový iPad dorazil do Česka, ceny startují na 12 tisících

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do Českých obchodů dorazila třetí generace počítačového tabletu iPad. V oficiálním internetovém obchodu Applu smí jeden zákazník zakoupit maximálně dva přístroje, ceny startují na 12 290 Kč. V rámci druhé vlny se novinka začala prodávat v dalších 23 státech, například v Bulharsku, Slovensku, Rakousku, Dánsku, Finsku, Maďarsku, Irsku, Mexiku, Portugalsku, Španělsku či Švédsku.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

V Česku se 23. března začala prodávat třetí generace populárního tabletu iPad. Snímek je z prodejny na pražském Andělu.

Článek

V Česku začal Apple nový iPad nabízet v osm hodin v internetovém obchodě a od deseti hodin u certifikovaných prodejců. Novinka se během pátečního dopoledne objevila také v nabídce více než deseti tuzemských internetových obchodů.

Nejlevnější iPad s WiFi připojením a 16GB pamětí se v českých obchodech prodává za 12 290 Kč, nejvybavenější 64GB verze se 4G internetem pak vyjde na 19 890 Kč. K dispozici je jablečný tablet v bílé i černé barvě.

Foto: Novinky

Nový iPad je možné koupit v černé i bílé barvě.

V první vlně se iPad začal ve vybraných destinacích prodávat minulý týden v pátek. Zájem zákazníků předčil očekávání společnosti Apple, za necelý týden se podařilo prodat přes tři milióny počítačových tabletů s logem nakousnutého jablka.

„Nový iPad je senzace se třemi milióny prodaných kusů. To je nejsilnější start iPadu v celé jeho historii. Zákazníci milují nové funkce iPadu a jeho ohromující displej,“ uvedl šéf marketingu společnosti Apple Philip Schiller s tím, že je zvědavý, jak se novince bude dařit na dalších trzích.

Foto: Reuters

iPad 3

Třetí generace iPadu vypadá stejně jako předchozí verze, ale má vyšší výkon a řadu nových funkcí. Vylepšený je především displej, který je stejně velký jako u iPadu 2, ale nabízí výrazně vyšší rozlišení – 2048 x 1536 pixelů. Díky vyššímu rozlišení dokáže novinka zobrazit více detailů, což přijde vhod především při brouzdání na webu, prohlížení fotografií nebo při čtení knih.

Dalším vylepšením prošel vestavěný pětimegapixelový fotoaparát. Ten nově obsahuje obrazovou stabilizaci a dokáže natáčet Full HD video. Především zahraniční uživatelé pak ocení u novinky podporu rychlého mobilního internetu čtvrté generace. [celá zpráva]

Nový iPad se ale potýká i s problémy. Podle testů amerického časopisu Consumer Reports se kvůli vysokému výkonu přístroj přehřívá. Po hraní akční hry po dobu 45 minut se teplota jablečné novinky vyšplhala na 47 °C. Apple přitom nedoporučuje iPad používat, pokud jeho teplota přesáhne 35 °C. Časopis na problémy s přehříváním upozornilo nezávisle na sobě několik majitelů nových jablečných tabletů. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám