Hlavní obsah

Třetina domácností se připojuje k internetu z více počítačů

Více než třetina českých internetových domácností přistupuje na internet ze dvou a více počítačů. Největší oblibě se těší připojení prostřednictvím WiFi sítí a nejčastěji využívaným prohlížečem je Internet Explorer. Vyplývá to z průzkumu společnosti Mediaresearch.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Podíl domácností, ve kterých slouží k připojení pouze jeden počítače, se do října meziročně snížil o 13 procentních bodů na 59 procent. Dva počítače měla čtvrtina domácností a více PC pak 12 procent bytů.

"Část z těchto zařízení sice tvoří počítače zapůjčené z práce, nicméně výzkum potvrzuje, že většinu z nich si lidé pořizují soukromě," uvedla Pavla Chlebounová z Mediaresearch.

Pro spojení s on-line světem Češi nejčastěji používají bezdrátové WiFi sítě (41 procent), připojení přes kabelovou televizi (24 procent) anebo vysokorychlostní ADSL (19 procent).

Používání Internet Exploreru od Microsoftu vykazuje dlouhodobě klesající trend. Jako doma nejčastěji užívaný internetový prohlížeč jej však stále označuje téměř polovina internetových uživatelů. Více než třetina uživatelů přistupuje na síť přes Firefox a sedm procent surfuje prostřednictvím Chromu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám