Hlavní obsah

V Německu se začal prodávat nový iPad, Češi zatím mají smůlu

Novinky, mif

V pátek se v první vlně začal prodávat ve vybraných zemích nový iPad. V dlouhých frontách na třetí generaci jablečného tabletu stáli lidé například v Německu nebo Anglii. Češi si na novinku budou muset počkat až do příštího pátku.

Foto: ČTK/AP

Šťastný majitel třetí generace iPadu z německého města Oberhausen

Článek

Stejně jako u předchozích generací počítačového tabletu i letos čekali zájemci na zahájení prodeje iPadu hodiny dopředu. Řada fanoušků přišla před pobočku Applu v Londýně a Oberhausenu vyzbrojena spacáky a skládacími židlemi už den před oficiálním zahájením prodeje, aby získali novinku jako první.

Foto: ČTK/AP

Před pobočkou Applu v německém Oberhausenu čekaly davy lidí.

Nejlevnější iPad s WiFi připojením a 16GB pamětí se v německých obchodech prodává za 479 eur (11 750 Kč), nejvybavenější 64GB verze s 4G internetem pak vyjde na 799 eur (19 600 Kč). Pro tuzemský trh by měly být podle cenové politiky firmy ceny velice podobné.

Foto: ČTK/AP

Nabídka iPadu v německém internetovém obchodu Applu

iPad 3 vypadá stejně jako předchozí verze, ale má vyšší výkon a řadu nových funkcí. Vylepšený je především displej, který je stejně velký jako u iPadu 2, ale nabízí výrazně vyšší rozlišení – 2048 x 1536 pixelů. Díky vyššímu rozlišení dokáže novinka zobrazit více detailů, což přijde vhod především při brouzdání na webu, prohlížení fotografií nebo při čtení knih.

Foto: ČTK/AP

Jedna z nejdelších front na nový iPad se utvořila v Londýně.

Dalším vylepšením prošel vestavěný pětimegapixelový fotoaparát. Ten nově obsahuje obrazovou stabilizaci a dokáže natáčet Full HD video. Především zahraniční uživatelé pak ocení u novinky podporu rychlého mobilního internetu čtvrté generace. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám