Hlavní obsah

Připravujeme vlastní tablet, potvrdil šéf designu Nokie

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konec spekulací. Společnost Nokia se opravdu chystá vyrábět vlastní počítačový tablet. Finskému časopisu Kauppalehti Optio to potvrdil šéf designu finského výrobce Marko Ahtisaari. Novinka by měla pracovat pod operačním systémem Windows 8.

Článek

„Ano, pracujeme na tom,“ uvedl stoicky Ahtisaari s tím, že práci na tabletu podřizuje třetinu svého času. Zároveň naznačil, že se s novinkou nebudou snažit pouze kopírovat iPad, jako to podle něho dělají někteří konkurenční výrobci. Žádné další podrobnosti ale neuvedl.

Spekulace o prvním finském tabletu se objevily na začátku týdne. Podle Kevina Parrishe ze serveru Tom’s Hardware bude novinka vybavena 10palcovým displejem a dvoujádrovým procesorem Qualcomm ARM.

Jak přesně bude novinka vypadat, zatím není známo. Lze ale očekávat, že se Nokia bude držet minimalistického designu svých vrcholných přístrojů, jako je například Lumia 800.

Na trhu by se pak prozatím bezejmenný tablet Nokie měl objevit na konci roku – po odhalení operačního systému Windows 8, kterým bude vybaven. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám