Hlavní obsah

Facebook postihl největší výpadek v historii

Novinky, mif
Aktualizováno

Někteří evropští uživatelé mají problém s přihlášením k sociální síti Facebook. Na několikahodinové výpadky si stěžují podle serveru ZDNet také lidé z Afriky a Asie. Podle expertů se jedná o největší výpadek v historii. Co přesně za problémy stojí, zatím zástupci Facebooku neuvedli.

Foto: Novinky

Článek

První krátkodobé výpadky postihly Facebook v noci z úterý na středu. Problémům čelí kromě Česka také uživatelé z Belgie, Chorvatska, Kypru, Dánska, Estonska, Francie, Německa, Maďarska, Nizozemska, Portugalska, ale také v Egyptě, Nepálu, Pákistánu, Zimbabwe či ve Spojených arabských emirátech.

Problémy s přihlášením přetrvávaly podle serveru downrightnow.com, který monitoruje dostupnost největších internetových serverů, ještě ve středu okolo 12:30.

Foto: downrightnow.com

Výpadek Facebooku monitoruje server downrightnow.com

Zda k výpadku došlo kvůli serverům Facebooku, poskytovatelům internetového připojení či kvůli hackerskému útoku, zatím není známo. Poslední variantu ale experti považují za nepravděpodobnou.

„Facebook dnes skutečně nejede. Tedy, lépe řečeno, on jede, ale někam se ztrácejí DNS záznamy pro www.facebook.com (údaje o internetových adresách, pozn. red.),“ uvedl Daniel Dočekal na serveru Pooh.cz, který monitoruje dění na internetu. Problémy se tak mohou objevovat jen u některých uživatelů v závislosti na poskytovateli připojení.

Útokem na Facebook vyhrožovali hackeři z hnutí Anonymous na konci ledna. Útok na tuto sociální síť se ale nakonec neuskutečnil a počítačoví piráti místo toho ochromili web slovenské vlády. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám