Hlavní obsah

Seznam.cz chystá nový Slovník

Novinky, mif

Společnost Seznam.cz si v novém roce přichystala pro své uživatele řadu zajímavých novinek. V lednu prošel změnou server Sfinance.cz, který nově nabízí srovnání nabídek havarijního pojištění a povinného ručení od všech pojišťoven v ČR. Tento týden pak vyjelo do ostrého provozu nové Sauto.cz. Nyní se Seznam chystá na spuštění nového Slovníku.

Foto: mif, Novinky

Nový Slovník

Článek

„V právě otevřené Beta verzi uživatelé naleznou nové rozšíření slovních spojení a zvětšení slovní zásoby v jednotlivých slovnících,“ uvedl produktový manažer Seznamu Alexander Semerenko s tím, že jedním z dalších vylepšení jsou tabulky s časováním a skloňováním.

Foto: mif, Novinky

Novinkou je tabulka s časováním a skloňováním

Změny služby mohou uživatelé stejně jako v případě portálu Sauto.cz připomínkovat. Odkaz na box pro zanechání zprávy je umístěn v pravém horním rohu stránky. Testovací verzi nového Slovníku můžete vyzkoušet zde.

Foto: mif, Novinky

V testovací verzi uživatelé naleznou nové rozšíření slovních spojení a zvětšení slovní zásoby.

Nový Email ještě letos

Kromě Slovníku chystá Seznam.cz letos spustit také novou verzi svého Emailu. "Cílem bety Seznam.cz Emailu je připravit službu k postupnému pouštění do ostrého provozu během jara 2012," uvedla mluvčí Seznamu Irena Zatloukalová. Postupně budou přibývat i další vylepšení, jako jsou například klávesové zkratky.

Foto: Seznam.cz

Přílohy je možné v novém rozhraní přidávat jednoduchým přetažením pomocí myši.

Změny jsou u nového Emailu patrné už při prvním spuštění. Připravovaný design působí elegantně a přehledně. Přibyla možnost využívat štítky k označení zpráv. Nově lze také používat metodu drag and drop (přetahování myší) pro přesouvání e-mailů do složek, přiřazení štítků k e-mailům a také pro připojení více příloh ke zprávě.

Foto: Seznam.cz

Okno s novou zprávou

Nejzásadnějších změn se však Email dočkal po technické stránce. „Nový Seznam.cz Email je postaven jako javascriptová aplikace. Uživatel tedy při práci se svým e-mailem zůstává stále na jedné stránce, čímž se minimalizují datové přenosy. Celá práce je tak plynulejší a rychlejší,“ konstatoval produktový manažer Obsahových a komunikačních služeb Tomáš Pergler s tím, že kompletní výměnou prošlo také datové úložiště pro přílohy, které zajišťuje spolehlivější vydávání souborů uživatelům. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám