Hlavní obsah

Podvodníci vylákali na internetu desítky tisíc korun za elektroniku, kterou nedodali

Olomouc

Z internetových podvodů jsou podezřelí dva muži ve věku 25 a 26 let z Olomouce a Přerova. Podle policie na internetu nabízeli k prodeji mobilní telefony, herní konzole a další podobné zboží. Když obdrželi platbu, přestali s klienty komunikovat a zboží nedodali. Poškodili 18 zákazníků a obohatili se o více než 67 000 korun, uvedla olomoucká policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Foto: Novinky

Článek

Muži se podle policie dopouštěli protiprávního jednání od října 2010 do prosince 2011. Zboží nabízeli prostřednictvím internetových obchodů a požadovali platbu předem na účet. "Oběma podezřelým hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi," doplnila mluvčí. Obvinění zatím nepadlo.

Olomoučtí kriminalisté dopadli jiné muže podezřelé z rozsáhlých internetových podvodů také loni v prosinci. Šlo o trojici z Přerova. O peníze přišlo nejméně 440 lidí z celé země, kteří pachatelům ve vidině nákupu levných telefonů či herních konzolí poslali přes 1,4 miliónu korun. Zboží se však nedočkali.

Dva z pachatelů přitom využili zastrašováním třetího, který pro ně zakládal v bankách účty. Muže poté skrývali v bytech po celém Česku. Policisté jej objevili zmrzlého a bez peněz v lesích u Luhačovic. Tito muži jsou stíháni vazebně, policie na případu stále pracuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám