Hlavní obsah

Anonymous zveřejnili databázi Čechů v IFPI

Hnutí Anonymous zveřejnilo databázi českých klientů pobočky Mezinárodní asociace hudebního průmyslu (IFPI). "Anonymní" v prohlášení uvedli, že to udělali proto, že přes varování jedna z místních pracovnic IFPI klame českou veřejnost ohledně dohody ACTA.

Článek

Hnutí v prohlášení uvedlo, že Petru Žikovskou, která českou pobočku IFPI zastupuje, vyzvalo, aby svá prohlášení uvedla na pravou míru a omluvila se, což neučinila.

"Z tohoto důvodu jsme nuceni dodržet slovo, a proto zveřejňujeme databázi klientů české pobočky," tvrdí prohlášení a výhrůžně dodává, že příště si snad zaměstnankyně bude dávat lepší pozor na to, co říká.

Hnutí zveřejnilo jména, adresy a kontakty na klienty IFPI. Hnutí už během dne oznámilo, že napadlo stránky IFPI.  [celá zpráva]

Hnutí Anonymous
Anonymous je mezinárodní skupina hackerů bez pevné organizační struktury. Aktivisté se většinou zapojují do ad hoc "operací" různého druhu. Známá je především díky útokům na firmy, které vypověděly spolupráci kontroverznímu portálu WikiLeaks. Mezi terči hackerů byla například firma MasterCard.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám