Hlavní obsah

Tablet od Samsungu se příliš podobá iPadu, potvrdil soud zákaz prodeje

Novinky, mif

Společnost Samsung nesmí už od loňského září prodávat v Německu svůj počítačový tablet Galaxy Tab 10.1. Podle tamní justice se totiž přístroj až nápadně podobá populárnímu iPadu od Applu. Tento verdikt nyní potvrdil i vrchní zemský soud v Düsseldorfu. Samsung však již dávno na zákaz prodeje vyzrál.

Článek

Již loni v listopadu představila společnost Samsung novou verzi svého tabletu s přídomkem N, která odstraňuje všechny sporné prvky, jež německé justici vadily. I když se tedy Samsung Galaxy Tab 10.1 stále nesmí prodávat, o zisky na německém trhu firma nepřijde.

„Nově upravené zařízení se přejmenovalo na Galaxy Tab 10.1N. Pozměnili jsme design i konstrukci rámu a také reproduktor byl umístěn jinam,“ uvedl při představení upravené verze tabletu Jason Kim ze společnosti Samsung. V ostatních parametrech se ale novinka nijak neliší od verze bez přídomku N.

Samsung i Apple vedou společně patentové spory již několik měsíců. Podle jihokorejského elektronického giganta porušuje Apple jejich patentové nároky na technologie UTMS a 3G. A to nejen u nejnovější verze 4S, ale také u chytrých telefonů iPhone 3G, 3GS a 4 i obou generací počítačových tabletů iPad.  [celá zpráva]

Apple si zase stěžoval na vzhled tabletu Galaxy Tab 10.1 hned na několika světových trzích. Jedním z nich je Amerika, kde se loni na podzim konalo první líčení. To soudkyně Lucy Koh začala velice netradičně. Vzala oba konkurenční počítačové tablety nad hlavu a zeptala se právníků Samsungu, jestli mohou určit, který tablet vyrábí jejich klient.

Tato žádost podle serveru Apple Insider jihokorejskou obhájkyni velmi zaskočila a po chvilce mlčení odpověděla velmi vyhýbavě. „Ne z této vzdálenosti, vaše ctihodnosti,“ uvedla právnička. Situaci se snažil zachránit druhý právník Samsungu, který následně odpověděl správně. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám