Hlavní obsah

Server UploadBox pro sdílení dat končí kvůli strachu z oplétaček se zákonem

Novinky, zgl

Velkého zátahu ochránců autorských práv na server Megaupload se zalekli provozovatelé další velké služby pro sdílení dat na internetu a plánují server UploadBox.com na konci ledna uzavřít a všechna data smazat. Zástupci služby to uvedli na svých internetových stránkách.

Foto: Novinky

UploadBox.com

Článek

„Služba UploadBox již není k dispozici. Všechny soubory budou smazány 30. ledna. Až do tohoto data samozřejmě mohou uživatelé soubory, které na web nahráli, ještě stahovat,“ uvedli zástupci firmy bez dalšího vysvětlení na titulní stránce svého webu.

Služba UploadBox.com byla mezi počítačovými piráty velice oblíbená, pravidelně se na ní objevovala nová hudební alba, aktuální filmové trháky i nejnovější verze komerčních programů. Je tedy více než pravděpodobné, že zástupci firmy se rozhodli službu zrušit právě kvůli strachu z oplétaček se zákonem.

Na zadržení zaměstnanců Megauploadu reagovaly také další servery. „Dne 19. ledna FBI z důvodu autorských práv zablokovala obsah na serverech Megavideo, Megaupload a na dalších stránkách. Z tohoto důvodu se zalekly i servery Videobb a Videozer, které smazaly veškerý autorsky chráněný obsah,“ uvedl administrátor jednoho českého serveru, který svým návštěvníkům nabízí odkazy ke sledování seriálů a filmů na internetu.

Kromě těchto webů se podobného osudu, který potkal Megaupload, obává také řada dalších serverů. Například služba Filesonic se snaží proti pirátům, jež umisťují na jejich servery nelegální obsah, bojovat vcelku jednoduše. Zakázala všem uživatelům po pátečním zátahu sdílet jakákoliv data ze svého serveru.  [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám