Hlavní obsah

Big Brother Awards: Seznam.cz oceněn za jednoduché a férové jednání

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu proběhl v divadle Archa v pořadí již sedmý ročník soutěže Big Brother Awards, která každý rok vyhlašuje největší narušitele soukromí. Jedinou pozitivní cenu za ochranu soukromí uživatelů získala společnost Seznam.cz.

Foto: BigBrotherAwards.cz

Big Brother Awards

Článek

„Soutěž Big Brother Awards má za cíl upozorňovat na rizika, která ohrožují občanská práva a výrazně narušují soukromí uživatelů služeb. Vyhlašování cen v České republice probíhá už od roku 2005 a během večera je celkem předána jedna pozitivní a sedm negativních cen,“ uvedl PR specialista společnosti Seznam.cz Jakub Šumanský s tím, že pozitivní cenu na slavnostním večeru převzal nový výkonný ředitel Seznamu Michal Feix.

Seznam.cz si pozitivní ocenění podle porotců vysloužil především za podmínky ochrany osobních údajů svých služeb, jakými jsou například Email.cz, Lidé.cz, Spolužáci.cz, které jsou vůči uživatelům férové a společensky odpovědné.

„Jednoduchá a vzhledem k uživateli výjimečně férová ujednání lze tedy v porovnání s ostatními komerčními subjekty působícími na trhu služeb UGC vyzdvihnout jako příklad společensky výjimečně odpovědného přístupu hned ze dvou důvodů. Předně, aniž by nutně musela, omezuje vlastní možnost vstupu do diskrétní sféry člověka a chrání tím iniciativně lidskou svobodu a důstojnost – to dokonce i před svým vlastním komerčním zájmem," konstatoval porotce Radim Polčák.

V poslední době to není jediné ocenění, které se Seznamu podařilo získat. Na konci listopadu byl v anketě Křišťálová Lupa označen za hvězdu českého internetu v kategorii All Star. Úspěch tehdy slavil také mapový server Mapy.cz v kategorii Nástroje a služby.  [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám