Hlavní obsah

Apple opět žaluje Samsung, tentokrát kvůli chytrým telefonům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín
Aktualizováno

Americká firma Apple znovu v Německu žaluje konkurenta Samsung. Viní ho z porušení jejích patentových práv u deseti chytrých mobilních telefonů jihokorejského výrobce, mimo jiné u modelů Galaxy S Plus a Galaxy S II.

Foto: Novinky

Samsung Galaxy S II

Článek

Zemský soud v Düsseldorfu bude další z řady patentových sporů těchto rivalů projednávat 28. srpna. Vedle toho Apple pokračuje v Německu v právním boji proti Samsungu také u počítačových tabletů.

Americký gigant tvrdí, že Samsung u některých svých chytrých mobilů okopíroval design populárního smartphonu iPhone od Applu. Ten má vzhledové prvky tohoto přístroje v Evropě registrované. Pokud düsseldorfský soud námitky americké firmy uzná, hrozí Jihokorejcům zákaz prodeje jejich výrobků v Německu tak, jako to loni postihlo jejich tablet Samsung Galaxy Tab 10.1.

U něj se nyní Apple snaží v Německu domoci i celoevropského zákazu prodeje, o němž by tamní justice měla podle agentury DPA rozhodovat 31. ledna.

Apple a Samsung vedou kolem 30 právních sporů v deseti zemích světa, které jsou podle odborníků součástí jejich konkurenčního boje. Podle Samsungu porušuje Apple jejich patentové nároky na technologie UTMS a 3G. A to nejen u nejnovější verze 4S, ale také u chytrých telefonů iPhone 3G, 3GS a 4 i u obou generací počítačových tabletů iPad. [celá zpráva]

V právních sporech je zatím jihokorejský elektronický gigant neúspěšný. Pařížská i milánská justice se ve svých verdiktech minulý týden shodla, že neexistuje žádný právní základ, podle kterého by se měly přístroje od Applu přestat prodávat. Rozhodnutí soudů ale není konečné a Samsung se proti němu může odvolat.

To nejspíše právní zástupci jihokorejského elektronického giganta také udělají. Podle jejich prohlášení totiž i přes zamítavý verdikt soudu plánují podávat stejné žaloby také u soudů v dalších státech.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám