Hlavní obsah

iPad 3 plánuje Apple odhalit v únoru na narozeniny Steva Jobse

Novinky, mif

Z titulní stránky webu společnosti Apple již nadobro zmizely smuteční kondolence a vzkazy fanoušků z celého světa, které zasáhla smrt Steva Jobse. Poslední hold ale bývalému řediteli a jednomu ze zakladatelů společnosti Apple vedení firmy vzdát plánuje. Podle serveru Apple Slut je představení třetí generace iPadu naplánováno na Jobsovy narozeniny 24. února.

Článek

Zástupci Applu zatím informace o uvedení iPadu 3 na trh nijak nekomentovali. To ale není ničím výjimečným, protože firma s logem nakousnutého jablka za žádných okolností neprozrazuje informace o nových produktech před jejich oficiálním představením.

Informace serveru Apple Slut o únorovém odhalení nicméně zapadá do mozaiky informací, které se na internetu objevily již dříve. Podle serveru Digitimes dodali přední výrobci LCD panelů - společnosti Samsung, LG a Sharp, Applu milión displejů pro iPad 3.

V prosinci se jejich dodávky měly zvýšit na dva milióny. Analytici proto odhadují, že finální montáž iPadů začne v průběhu ledna. Montáž finálních produktů přitom probíhá zpravidla maximálně pár měsíců před jejich oficiálním uvedením.

Nejjemnější displej na světě

Právě displej by měl být jedním z největších vylepšení iPadu 3. První i druhá generace iPadu totiž nabízí 9,7palcový displej s rozlišením 1024x768 obrazových bodů. Stejnou úhlopříčku by měla nabídnout i trojka, avšak s výrazně jemnějším rozlišením. To by mělo být až dvakrát vyšší, konkrétně 2048x1536 pixelů.

Podle některých spekulací se měl na vývoji novinky podílet ještě sám Jobs. Jako hlavní vizionář Applu, který pravidelně přinášel revoluční nápady, měl totiž vedení společnosti zanechat plány na nové produkty až do roku 2015. [celá zpráva]

Jobs zemřel minulý rok v říjnu v 56 letech. V minulosti se potýkal s rakovinou a roku 2009 podstoupil transplantaci jater. V srpnu minulého roku se vzdal pozice ředitele firmy, což byl jasný znak toho, že jeho zdravotní stav je vážný. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám