Hlavní obsah

Asus kvůli žalobě hračkářského gigantu tablet Transformer vyrábět nepřestane

Novinky, mif

Společnost Asus se ohradila proti žalobě hračkářské společnosti Hasbro, které vadí, že výrobce počítačů svůj nový tablet nazývá Transformer. To se podle právních zástupců Hasbra až nápadně podobá jejich registrované značce Transformers. Podle zástupců Asusu výroba tabletu Transformer není ohrožena.

Článek

„I nadále budeme vyrábět a prodávat tablety Transformer, neporušují žádná patentová práva,“ uvedl podle serveru gmanetwork.com na konci minulého týdne mluvčí Asusu Chang Wei-ming s tím, že k tomuto názoru firma dospěla po interním hodnocení žaloby.

Zástupcům hračkářského gigantu se nelíbí, že se prakticky na všech světových trzích má začít prodávat nový počítačový tablet Asus Transformer Prime. „Kvůli podobnosti obou názvů by si zákazníci mohli myslet, že se Hasbro na výrobě tabletu podílí,“ odůvodnili podání žaloby.

Název Transformers si společnost Hasbro registrovala už v roce 2007. Tehdy podle stejnojmenné filmové předlohy začala prodávat skládací autíčka, ve kterých se ukrývají roboti nazývaní Transformers.

„Svou značku jsme připraveni agresivně chránit,“ dodali zástupci společnosti Hasbro.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám