Hlavní obsah

Hračkářský gigant Hasbro zažaloval Asus kvůli názvu tabletu Transformer

Novinky, mif

Společnost Hasbro, která je jedním z největších výrobců hraček na světě, se rozhodla zažalovat počítačovou firmu Asus. Hračkářskému gigantu vadí, že svůj nový počítačový tablet nazývá Transformer. To se podle právních zástupců Hasbra až nápadně podobá jejich registrované značce Transformers.

Článek

Název Transformers si společnost Hasbro registrovala už v roce 2007. Tehdy podle stejnojmenné filmové předlohy začala prodávat skládací autíčka, ve kterých se ukrývají roboti nazývaní Transformers.

Zástupcům hračkářského giganta se nelíbí, že se prakticky na všech světových trzích má začít prodávat nový počítačový tablet Asus Transformer Prime. „Kvůli podobnosti obou názvů by si zákazníci mohli myslet, že se Hasbro na výrobě tabletu podílí,“ odůvodnili podání žaloby.

Zajímavá je přitom podle Seana Hollistera ze serveru The Verge doba, kdy žaloba přichází. První generaci tabletů Transformer totiž Asus představil už začátkem letošního roku, model Prime je druhou generací.

„Svou značku jsme připraveni agresivně chránit,“ dodali zástupci společnosti Hasbro. Asus se zatím k žalobě nevyjádřil. Soud však rozhodl, že zástupci firmy musí reagovat do 21 dnů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám