Hlavní obsah

Staňte se filmovým hrdinou v dobrodružné hře Uncharted 3: Drake's Deception

Novinky, olk

Po dvou letech přichází třetí pokračování hry Uncharted určené výhradně pro konzoli Sony PlayStation. Novinka nazvaná Uncharted 3: Drake's Deception vypráví dechberoucí příběh, v němž se Nathan Drake vydává za bájnou Písečnou Atlantidou. Celý dobrodružný příběh si můžete užít i ve 3D.

Článek

Hra pochází z dílny amerického studia Naughty Dog, které první díl se jménem Drake's Fortune vydalo v roce 2007. Po úspěchu následovala druhá verze Among Thieves v roce 2009 a už v roce 2010 bylo ohlášeno třetí pokračování, které vyšlo postavené na novém herním enginu s názvem Drake's Deception na začátku listopadu 2011.

Na úvodu hry vás čeká jedno dlouhé načítání celé hry, které je překvapivě jediným, které ve hře zažijete, neboť hra se načítá na pozadí. Kdo nehrál předchozí dva díly, může mít trochu problém zorientovat se v dění a postavách. Jasné je, že jste Nathan Drake, který u sebe má vzácný prsten, který se hned v úvodu snaží vyměnit za kufr plný peněz. To se ale trochu zvrtne, protože tisk bankovek není dokonalý a strhne se rvačka. Tato epizoda slouží k seznámení se s ovládáním a pochopením všech možností hlavního hrdiny, s nímž strávíte několik dní nepřetržitého hraní.

S parťákem Victorem Sullivanem se probijete z baru ven i se vzácným prstenem, avšak jen k zadnímu vchodu, síla zbraní a starých známostí je silnější. V tomto okamžiku se vracíte zpět do minulosti, kde jako mladíček rozplétáte příběh od začátku, což může pomoci pochopit celé dění těm, kteří hrají novinku z této série poprvé.

Drake se snaží poznat svou vlastní minulost a vydá se proto z Evropy do pouště Středního východu, kde se snaží najít písečnou Atlantidu v dunách Rub al-Chálí. Vše však nebude tak lehké, jak to zprvu vypadá, protože cesta bude trnitá kvůli odporu okultní organizace, jež brání místo před odhalením strašného tajemství.

Po grafické stránce je Uncharted 3 velmi povedeným počinem, který sice nedosahuje takových extrémních kvalit jako přikrášlený krvelačný Killzone, přesto je to velmi realistická hra s perfektním propracováním dokonce nabízející stereoskopické 3D zobrazení, kterým hra dostane nový rozměr a následně i zážitek. Ten je zcela jistě podpořen i HD rozlišením hry na 720p. Velkou výhodou je hra pro až 10 hráčů a možnost vytvořit si vlastní postavu.

Velmi příjemným aspektem hry jsou dovednosti, kterými hlavní postava Nathan Drake disponuje. Pokud pomineme téměř nesmrtelnost, schopnost skoro vyhýbat se kulkám, extrémní skoky, mrštnost a další schopnosti Jamese Bonda, Indiana Jonese či Lary Croft, je tu pro boj k dispozici krom klasické střelby i boj na blízko, jenž hru hodně ozvláštní a dá jí dynamiku. Nechybí ani vtípky typu uspávání nepřítele či odjištění granátu za pasem.

Uncharted 3: Drake's Deception je z poloviny hra a z poloviny film, který je navíc doplněn českými titulky, takže i ti méně zdatní si vychutnají celý velmi dlouhý příběh podle libosti. I když jde o akční hru s dobrodružnými prvky, jedná se o jednu z nejzábavnějších, od níž se budete jen velmi těžko odtrhávat.

Hodnocení: 9/10

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám