Hlavní obsah

Nelegálně se z internetu stahují akční filmy, legálně dramata

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Filmoví fanoušci si z internetu nejčastěji nelegálně stahují akční snímky nebo letní filmové hity. Žebříčku filmů, které si lidé na internetu pořizují legálně, naopak vévodí dramata, uvedl deník Los Angeles Times. Podle něj to ukazuje, že se skupina lidí, kteří sledují filmy na internetu, začíná rozdělovat na různé proudy.

Foto: Profimedia.cz

Nejvíce lidé nelegálně stahují pomocí služby TorrentFreak film Avatar.

Článek

Deník srovnává výsledky nejčastěji pořízených filmů v internetové půjčovně Netflix s žebříčkem nejčastěji stahovaných filmů prostřednictvím serveru TorrentFreak. Zatímco na Netflixu jsou v čele pořadí filmy jako Zrození šampiona, Crash či Než si pro nás přijde, v nelegálním stahování vedou filmy Avatar, Temný rytíř nebo Transformers.

Netflix se tak podle deníku posunul od dřívějších let, kdy i zde patřily mezi nejčastěji půjčované akční snímky ve stylu Smrtonosné pasti. Z půjčovny se začíná stávat centrum rodinné zábavy a v žebříčku začínají dominovat nadčasové filmy, které často získaly Oscara nebo jiné ocenění.

Žebříček nelegálně stahovaných filmů naopak opanují kasovní trháky. Podle deníku je to dáno i strukturou lidí, kteří si filmy pirátsky stahují - většinou jsou to mladí lidé, které lákají novinky, o nichž se v jejich okolí hodně mluví.

Nejčastěji půjčované a nelegálně stahované filmy
PořadíPůjčované filmy na Netflixu
1.Zrození šampiona
2.Crash
3.Než si pro nás přijde
4.Podivuhodný případ Benjamina Buttona
5.Smrt čeká všude
PořadíNelegálně stahované filmy pomocí TorrentFreak
1.Avatar
2.Temný rytíř
3.Transformers
4.Počátek
5.Pařba ve Vegas

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám