Hlavní obsah

Právník Samsungu u soudu nerozeznal iPad od Galaxy Tabu

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako vtipná anekdota působilo podle serveru Apple Insider soudní přelíčení v Kalifornii, kde se zástupci společnosti Apple snažili dokázat, že nový Galaxy Tab kopíruje vzhled iPadu. Právník Samsungu, který se toto tvrzení snažil vyvrátit, však ze vzdálenosti tří metrů nedokázal obě zařízení od sebe rozeznat.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Patentové spory obou firem se táhnou od září, kdy soud v Německu zakázal Samsungu prodávat Galaxy Tab kvůli tomu, že se jeho vzhled až nápadně podobá iPadu. Apple postupně podává žaloby i na dalších trzích.

Jedním z nich je Amerika, kde se minulý týden konalo první líčení. To soudkyně Lucy Koh začala velice netradičně. Vzala oba konkurenční počítačové tablety nad hlavu a zeptala se právníků Samsungu, jestli mohou určit, který tablet vyrábí jejich klient.

Tato žádost podle serveru Apple Insider jihokorejskou obhájkyni velmi zaskočila a po chvilce mlčení odpověděla velmi vyhýbavě. „Ne z této vzdálenosti, vaše ctihodnosti,“ uvedla právnička. Situaci se snažil zachránit druhý právník Samsungu, který následně odpověděl správně.

Zda soud skutečně prodej Galaxy Tabu zakáže, zatím není jasné. Patentová bitva mezi oběma společnostmi bude nicméně ještě hodně zajímavá, protože u soudů po celém světě požaduje zákaz prodeje některých produktů od Applu také Samsung.

Podle Samsungu porušuje Apple jejich patentové nároky na technologie UTMS a 3G. A to nejen u nejnovější verze 4S, ale také u chytrých telefonů iPhone 3G, 3GS a 4 i obou generací počítačových tabletů iPad.  [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám