Hlavní obsah

MusicJet: Hudbu zadarmo na internetu poslouchá 30 000 lidí

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Internetový projekt MusicJet, na kterém spolupracovala také společnost Seznam, byl spuštěn teprve minulý týden. Přesto už hudbu zdarma na internetu poslouchá přibližně 30 000 lidí. Novinkám to potvrdila mluvčí Seznamu Irena Zatloukalová.

Článek

Hudbu mohou lidé poslouchat díky aplikaci, kterou si stáhnou do svých počítačů. „Kromě toho, že pro přihlášení do aplikace MusicJet nejsou třeba jiné přihlašovací údaje a heslo, než ty, kterými se přihlašujete k e-mailu na Seznamu, je MusicJet powered by Seznam.cz navíc integrován do Seznam Lištičky," uvedl Jaroslav Souček, produktový manažer služby MusicJet powered by Seznam.cz.

„Všichni její uživatelé najdou po instalaci přehrávače jeho ovladače přímo v prohlížeči a mohou bez dalšího vyrušování konzumovat svoji oblíbenou hudbu, aniž by svoji pozornost odváděli od brouzdání po webu,“ konstatoval Souček.

A jak se zdá, poslech prostřednictvím Lištičky od Seznamu je populární, protože jej využívá zhruba deset tisíc lidí. „Více než třetina uživatelů sáhla po možnosti poslouchat hudbu prostřednictvím naší Lištičky, díky které mohou přehrávač pohodlně ovládat přímo při brouzdání na webu,“ prozradila Novinkám Zatloukalová.

Foto: Novinky

Lištička pro Internet Explorer

Lištička od Seznamu toho umí ještě daleko více. Rozšíření naučí internetové prohlížeče Firefox a Internet Explorer přepočítávat například cizí měny. Stačí najet kurzorem myši na cenu v zahraniční měně a automaticky vyskočí bublina s přepočtem na koruny dle aktuálního kurzu České národní banky. Obdobným způsobem je možné také překládat pojmy z cizích jazyků.  [celá zpráva]

MusicJet v současnosti nabízí uživatelům přes 1,5 miliónu skladeb od labelů jako je Universal, Sony Music, EMI nebo Supraphon. Tvůrci projektu ale předpokládají, že se postupně bude nabídka skladeb ještě výrazně rozšiřovat.

Stáhnout hudební přehrávač Seznam MusicJet i doplněk internetových prohlížečů Lištička můžete pomocí následujících odkazů:

Reklama

Výběr článků

Načítám