Hlavní obsah

Cimrmanovský web Jarmara.at bude spuštěn 11. 11. 2011

Novinky, mif

Nový web Jarmara.at, který bude oslavovat život a dílo největšího Čecha – Járy Cimrmana, bude spuštěn 11. 11. 2011. Původně měl být projekt spuštěn v pondělí, redakční rada se ale rozhodla datum otevření posunout na lépe zapamatovatelné datum. Radu k tomuto rozhodnutí přivedly mimo jiné žádosti a poznatky dalších milovníků Járy Cimrmana.

Článek

„Jak jistě všichni víme, Cimrman se zabýval problematikou zapamatovatelnosti historických dat. Datum 10. 10. je pravda voleno dobře, ale Cimrman by jistě nesouhlasil s rokem. Jarmaře by zřejmě doporučil spuštění o rok dříve. Bohužel, již zřejmě toto možné není. Nejlepším bližším datem by bylo datum 11. 11. 2011 – pravda čekání je o měsíc a den delší – škoda – ovšem o to méně škod ve hlavách budoucích školáků, kteří se budou o této události zcela jistě učit. A o mládež by nám mělo jít především," napsal redakční radě Martin Miller.

Nová služba bude provozována na internetových stránkách Jarmara.at. Název vznikl spojením slov Járova Almara, webové stránky totiž svým vzhledem připomínají starou almaru. Cílem projektu je sesbírat všechny cimrmanovské odkazy a vytvořit z nich unikátní archív, ve kterém se objeví i ukázky her z Divadla Járy Cimrmana.

Foto: Novinky

Nová služba Jarmara.at bude vypadat jako stará almara.

Už na začátku září vyhlásil Seznam.cz výběrové řízení na administrátora webu Jarmara.at. Přihlásilo se na sedm set zájemců, z nichž deset nejlepších porovnalo minulý pátek své znalosti u poslední zkoušky před Cimrmanovskou katedrou. Za jejich zájem o mistrovo dílo dostanou přístup do testovacího rozhraní stránek.

„Budou si moct vyzkoušet bloudění v šuplících Jarmary. Mohou ji také během dalšího měsíce pomoci vylepšit. Pozvánku do testovacího rozhraní projektu Jarmara.at za odměnu a projevené znalosti dostane v příštím týdnu i další tisíc milovníků Járy Cimrmana. Budou náhodně vybráni ze všech, kdo se zaregistrovali do výběrového řízení na správce projektu,“ uvedla mluvčí Seznamu Irena Zatloukalová.

„Jejich nápady a připomínky tak mohou pomoci ještě více zpříjemnit uživatelský zážitek nejen pro všechny cimrmanology, ale i širokou veřejnost, která dostane do Jarmary přístup na Martina,“ dodala Zatloukalová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám