Hlavní obsah

Seznam.cz hledá nového internetového hrdinu

Novinky, mif

Společnost Seznam.cz se již podruhé zapojila do nadačního programu Dětský čin roku. V rámci vlastní kategorie „Pomoc n@ netu“ vyzývá děti, aby popsaly, jak pomohly ostatním lidem na internetu. Uzávěrka pro zasílání je již tento týden, upozornila mluvčí Seznamu Irena Zatloukalová.

Foto: mif, Novinky

Dětský čin roku

Článek

„Internet se stal jedním z hlavních komunikačních nástrojů dětí různého věku. Kromě svých koníčků a povinností, zde mají prostor podělit se o svoje city a problémy, které bývají často velmi závažné. Proto chceme ocenit ty, kterým ostatní lidé na internetu nejsou lhostejní a chtějí jim s jejich problémy pomoci,“ řekla Zatloukalová.

Své příběhy mohou posílat všechny děti, které na internetu udělaly jakýkoliv dobrý skutek, nebo si všimly, že jej udělal nějaký jejich stejně starý kamarád. Zapojit se mohou i žáci základních škol, speciálních základních škol a studenti primy až kvarty osmiletých gymnázií, kteří dobro na internetu nějakým způsobem podpořili.

Pro účast v Dětském činu roku stačí sepsat svůj příběh a zaslat jej poštou či formou internetových stránek pořadatelů, a to až do 25. září.

"Minulý rok v této kategorii zvítězil Tomáš Gregor z Trutnova, který díky svému zásahu pomohl své internetové kamarádce přenést se přes nástrahy života a doslova ji tak zachránit život. Do kategorie „Pomoc n@ netu“, se mohou přihlásit všechny děti, jež objeví podezřelý email, nebo se zastanou svých kamarádů v situaci, kdy čelí útokům na sociálních sítích," dodala mluvčí Seznamu.

  • Bližší informace a přesná pravidla Dětského činu roku naleznete ZDE

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám