Hlavní obsah

Apple bude úspěšný i po Jobsově odchodu, míní spoluzakladatel firmy

Novinky, mif

Analytici napjatě očekávají, jak se bude vyvíjet pozice Applu na trhu po odchodu Steva Jobse z čela firmy. Ten je totiž považován za srdce i duši společnosti. Podle spoluzakladatele firmy Rona Wayna je však prý Apple natolik silný, že bude úspěšný i po Jobsově odchodu.

Foto: Profimedia.cz

Steve Jobs

Článek

Wayne se o situaci v Applu rozpovídal při rozhovoru s redaktorem serveru The Next Web. „Jobs odešel a zase se vrátil do čela Applu několikrát. Pokaždé, když odešel, firma strádala,“ uvedl Wayne, který zakládal Apple v roce 1976 spolu se Stevem Wozniakem a Jobsem.

„Tentokrát to ale bude jiné – protože tentokrát jsou ve vedoucích pozicích lidé, které Jobs pečlivě vybíral. Předpokládám, že tito jedinci přinesou do firmy vlastní nápady, ale vždy to budou dělat s ohledem na to, jak by to udělal Jobs,“ uvedl.

„Opravdu věřím, že společnost bude stejně úspěšná – nebo dokonce ještě úspěšnější, a to díky týmu lidí, který za sebou Jobs zanechal,“ dodal spoluzakladatel Applu.

Zdravotní problémy Jobse

Jobs z čela firmy odešel na konci srpna. Sám uvedl, že již není schopen vykonávat povinnosti generálního ředitele. Ve společnosti Apple však bude i nadále působit, protože byl jmenován předsedou správní rady.

Foto: Profimedia.cz

V souvislosti s rakovinou slinivky, ze které se Jobs úspěšně vyléčil, trpí několik posledních let hormonální nerovnováhou, která okrádala jeho tělo o důležité bílkoviny. Některá americká média na začátku roku přinesla zprávu, že nemoc je natolik vážná, že Jobsovi zbývá jen několik týdnů života. Šéf Applu tyto spekulace odmítl již před časem jakkoli komentovat.

Jobse ve vedoucí pozici vystřídal Tim Cook. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám