Hlavní obsah

Sony ukázalo světu nové tablety, které budou konkurovat iPadu

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek odstartuje v Berlíně největší evropský veletrh spotřební elektroniky IFA. Společnost Sony ještě před zahájením uspořádala pro novináře tiskovou konferenci, na které ukázala své nové počítačové tablety. Konkrétně se jedná o multimediální model S a skládací tablet s označením P.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Nové tablety společnosti SonyVideo: Reuters

 
Článek

O práci na nových tabletech se společnost Sony poprvé zmínila už na začátku roku na veletrhu CES, kdy šéf počítačové divize Sony Kunimasa Suzuki prohlásil, že jeho firma se chce stát dvojkou na trhu. „iPad od Applu je jednoznačně králem trhu tabletů. Kdo ale bude druhý a třetí? Na to se zaměřujeme my, rádi bychom se do roka stali číslem dvě,“ řekl.

A podle analytiků by to firma opravdu mohla i přes velkou konkurenci dokázat, a to především s tabletem Sony P, který na trhu nemá obdoby. Má dva malé 5,5palcové displeje, které je možné pro snazší přenášení složit. Ve složeném stavu jsou navíc chráněny oba displeje proti pádům. Druhá představená novinka Sony Tablet S má 9,4palcový displej.

U modelu P mohou být dva dotykové displeje využity společně nebo nezávisle. To je praktické například při psaní textu, kdy jedna obrazovka může sloužit jako virtuální klávesnice. Ve spojeném režimu pak vidíte text na obou obrazovkách, přičemž část horního plynule přechází na spodní.

Po hardwarové stránce jsou obě novinky stejné, mají dvoujádrový procesor a výkonnou grafickou kartu Nvidia Tegra 2. V jejich výbavě nechybí WiFi, Bluetooth, 3G modul a infračervený senzor, který bude sloužit k ovládání televizí Sony.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám