Hlavní obsah

Zákaz prodeje tabletu Samsung Galaxy v Německu platí do začátku září

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Düsseldorf

Zákaz prodeje nového počítačového tabletu Galaxy Tab od jihokorejské společnosti Samsung bude v Německu platit minimálně do 9. září. Sdělil to soud v Düsseldorfu, který se zabývá stížností americké společnosti Apple. Ta tvrdí, že tablet od Samsungu je v podstatě okopírovaný tablet iPad od Applu. Zda je stížnost Applu oprávněná, soud rozhodne právě 9. září.

Článek

Rozhodnutí soudu je pro Samsung dvakrát nepříjemné: příští týden se totiž v Německu koná klíčový veletrh spotřební elektroniky IFA. Samsung se snažil soud přesvědčit, aby o sporu rozhodl ještě před veletrhem, teď je ale jasné, že na veletrhu bude v pozici firmy, nad kterou visí podezření, že krade nápady jiných.

Soud v předběžném nálezu uznal námitky Applu, že tablet Samsung Galaxy má s tabletem iPad až příliš mnoho podobností. Ve čtvrtek si prozatím soud vyslechl argumenty obou stran.

Analytici už nějaký čas upozorňují, že patentové spory se stále častěji stávají prostředkem konkurenčního boje. Tablet Galaxy totiž funguje na platformě Android od americké společnosti Google, která je v této oblasti relativním nováčkem, ovšem budí značný respekt.

Rivalové teď mají z Googlu ještě větší strach, neboť Google se před pár dny dohodl na převzetí společnosti Motorola Mobility, kterou kupuje za zhruba 12,5 miliardy dolarů (asi 210 miliard Kč). Není přitom tajemstvím, že Googlu jde především o patenty, které Motorola vlastní. Google sám jich totiž v oblasti mobilní komunikace moc nemá.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám