Hlavní obsah

Samsung se pokusí zrušit zákaz prodeje tabletů Galaxy v EU

Jihokorejský výrobce elektroniky Samsung Electronics se pokusí u německého soudu o zrušení zákazu prodeje svých tabletů Galaxy Tab v převážné části Evropské unie, který prosadil americký konkurent Apple. Soud vyslechne argumenty Samsungu 25. srpna, rozhodnutí pak zřejmě padne během několika týdnů. Informovala o tom agentura Reuters.

Foto: Novinky

Samsung Galaxy Tab

Článek

Německý soud rozhodl o dočasném zákazu prodeje tabletů Galaxy v EU s výjimkou Nizozemska tento týden. Apple tím zaznamenal druhé velké vítězství v globálním sporu, který vede se Samsungem o patenty na tablety.

Právní bitva mezi technologickými koncerny se rozrůstá od dubna, kdy Apple zažaloval Samsung u federálního soudu v americké Kalifornii a poté v dalších zemích světa. Apple tvrdí, že Samsung ve svých mobilech a tabletech Galaxy "otrocky" kopíruje jeho produkty. Samsung reagoval vlastními patentovými žalobami.

V Česku a na Slovensku Samsung pozastavil dodávky tabletů Galaxy Tab do skladů svých distributorů a mobilních operátorů. "Samotný prodej koncovým zákazníkům zatím nezačal a je dočasně zastaven," sdělil tento týden ČTK mluvčí firmy Marek Pšeničný.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám