Hlavní obsah

Apple prosadil v EU zákaz prodeje konkurenčních tabletů Samsung Galaxy

Americká společnost Apple prosadila u německého soudu dočasný zákaz prodeje počítačových tabletů Galaxy Tab od jihokorejského konkurenta Samsung Electronics v Evropské unii s výjimkou Nizozemska. Apple tím zaznamenal druhé velké vítězství v globálním sporu, který vede se Samsungem o patenty na tablety.

Foto: Novinky

Apple iPad versus Samsung Galaxy Tab

Článek

Mluvčí Applu Kristina Huguetová v úterý večer uvedla, že předběžné opatření proti tabletům Galaxy Tab poslední verze 10.1 vydal soud v Düsseldorfu. Podle agentury Reuters zatím není jasné, proč se rozhodnutí nevztahuje na Nizozemsko. Samsung je se svými mobilními telefony a tablety vlajkové řady Galaxy považován za největšího konkurenta Applu.

Právní bitva mezi technologickými koncerny se rozrůstá od dubna, kdy Apple zažaloval Samsung u federálního soudu v Kalifornii a poté v dalších zemích světa. Apple obvinil korejský podnik z toho, že jeho mobily a tablety Galaxy "otrocky" kopírují jeho produkty. Samsung reagoval vlastními patentovými žalobami.

Samsung ve středu prohlásil, že rozhodnutí soudu napadne, protože firma o podání žádosti na zákaz prodeje v EU nevěděla a neměla možnost se nijak vyjádřit. "Podnikneme veškerá nezbytná opatření, aby přístroje Samsungu pro mobilní komunikace zůstaly dostupné zákazníkům v Evropě i po celém světě," sdělila firma.

Samsung minulý týden kvůli sporům o patenty s Apple odložil uvedení poslední verze tabletu Galaxy na australský trh. Verzi 10.1 firma uvedla na trh v Evropě teprve nedávno a zatím zde teprve dodává zboží.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám