Hlavní obsah

Seznam.cz upravil domovskou stránku

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká portálová jednička Seznam.cz odhalila ve středu novou verzi své domovské stránky. Hned na první pohled jsou patrné drobné změny ve vzhledu a možnost personalizovat stránku podle vlastních potřeb, a to i bez přihlášení.

Foto: Novinky

Nová podoba domovské stránky Seznam.cz

Článek

Jednou z nejvýraznějších změn je možnost volby vlastního vzhledu domovské stránky Seznam.cz bez nutnosti se přihlásit. „Každý uživatel si může vybrat jeden z nabízených vzhledů, nebo si nahrát vlastní obrázek, který se stane pozadím stránky. Vše se uloží do cookies, takže kdykoliv ze svého počítače uvidí uživatel domovskou stránku Seznam.cz s takovým vzhledem, jaký se mu líbí,“ uvedla mluvčí Seznamu Irena Zatloukalová.

Foto: Novinky

Seznam.cz

„Kromě volby vzhledu si také nepřihlášený uživatel může přeskládat pořadí jednotlivých boxů. Vše je intuitivní a návodné, takže to zvládne opravdu každý a nemusí se bát, že by něco nezvládl či pokazil. Jednak jsme přidali možnost nazvanou Obnovit Seznam do původního nastavení, a jednak si nepřihlášený uživatel nemůže přidat ani odebrat žádný obsah. Takže opravdu jen skládá takové virtuální puzzle,“ konstatoval produktový manažer Lukáš Kovač, který má domovskou stránku Seznam.cz na starost.

Foto: Novinky

Seznam.cz

Volba vlastního vzhledu, stejně jako možnost přetvořit si stránku podle vlastních představ, není ničím novým pro registrované uživatele Seznamu. Ti po přihlášení mohou navíc přidávat i další obsah díky RSS kanálům a užitečné vychytávky, které chtějí na stránce mít.

Foto: Novinky

Seznam.cz

Změny mají lidem co nejvíce přiblížit aktuální informace. „Kdybych je měl charakterizovat, tak se v podstatě jedná o změny, které posouvají výše to, co je aktuální, abychom ještě více usnadnili uživatelům přístup k těmto informacím. Podobnou logiku jsme uplatnili i při přesunu boxů se Seznam Tipem a Firmami,“ dodal Kovač s tím, že jednou ze změn je i zobrazení počasí v boxu hned v úvodu stránky.

Foto: Novinky

Seznam.cz

Změn se dočkala také mobilní titulka Seznamu. „Po přístupu na Seznam.cz z mobilního telefonu se objeví nový odlehčený design. Navíc uživatelé, kteří mají na své přihlášené domovské stránce nastaveno přijímání RSS kanálů, se k nim dostanou po přihlášení i v mobilní verzi,“ doplnila Zatloukalová.

Foto: Novinky

Seznam.cz

Drobný facelift a možnosti personalizace jsou jen začátkem evoluce domovské stránky, neboť Seznam.cz plánuje v letošním roce přinést další změny. Na co konkrétně se můžeme těšit, zatím zástupci firmy neprozradili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám