Hlavní obsah

Praha bude za rok Mekkou internetu

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na konci června příštího roku bude Praha hostit zástupce Internetového sdružení pro přidělování jmen a čísel (ICANN), které dohlíží na přidělování internetových adres. Celou akci bude zajišťovat národní registrátor domén, sdružení CZ.NIC. Poslední setkání se konalo letos v červnu v Singapuru.

Foto: Profimedia.cz

Internetový kabel. Ilustrační foto.

Článek

„ICANN pořádá každoročně tři setkání, pokaždé v jiné části světa. Tato setkání představují jednu z hlavních platforem pro rozhodování o dalším vývoji internetové doménové infrastruktury,“ uvedl ředitel sdružení CZ.NIC Ondřej Filip.

„Možnost pořádat akci takového rozsahu a významu je pro nás velkou poctou a zároveň výzvou. Uděláme vše pro to, aby setkání, na němž očekáváme účast více než tisíce internetových odborníků z celého světa, proběhlo zcela hladce,“ dodal.

Na posledním setkání se například řešilo, jak je svět připraven na nový webový standard IPv6, který nahradí starší IPv4. Testy ukázaly, že většina Čechů není na přechod připravena. [celá zpráva]

Setkání ICANNu se v Praze bude konat od 24. do 29. června 2012.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám