Hlavní obsah

Hackeři napadli stránky bulváru Sun a oznámili, že Murdoch je mrtev

New York

Murdochova společnost News Corp, která čelí skandálu, že redaktoři jejího nedělníku News Of The World nechávali odposlouchávat politiky a královský dvůr, se stala v pondělí terčem hackerskému útoku. Hackeři napadli deník The Sun. Nejenže na jeho stránky umístili nepravdivou zprávu, že Rupert Murdoch byl nalezen mrtev, ale také oznámili, že získali řadu dat News Corp.

Článek

Poté začala stránka své návštěvníky přesměrovávat na twitterovou stránku hackerů LulzSec, kteří napadali stránky Sony, amerického Senátu, britského úřadu pro vyšetřování a britské pobočky IFPI (Mezinárodní federace fonografického průmyslu), která bojuje proti pirátství.

LulzSec přitom oznámil koncem minulého měsíce, že s činností končí. Nyní se ukázalo, že tomu tak není. Na stránce Twitteru stálo ve verších „radujeme se, bavíme, zmátli jsme Sun“.

Foto: Profimedia.cz

Rupert Murdoch

LulzSec se odštěpil od skupiny Anonymous, ale dál spolupracují. Získali e-mailové adresy, telefonní čísla a přístupová hesla vedoucích redaktorů Sunu a představitelů News Corp. Anonymous streamoval telefonní čísla a hesla.

V noci byla stránka News Corp mimo provoz. Představitelé společnosti útok nekomentovali.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám