Hlavní obsah

iPady a iPhony se musí v USA přestat prodávat, požaduje Samsung

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Korejský technologický koncern Samsung Electronics podal na svého amerického rivala Apple stížnost americké Komisi pro zahraniční obchod (ITC) kvůli sporům o patentovou ochranu. Požaduje v ní, aby komise zakázala dovoz přístrojů iPod, iPhone a iPad do USA, protože v nich společnost Apple prý zneužila jeho technologie. Samsung v tiskové zprávě dodal, že nadále bude svá práva duševního vlastnictví aktivně hájit.

Článek

Před případným zákazem dovozu zboží od Applu do USA bude muset ITC nejprve souhlasit s tím, že se obviněním od Samsungu bude věnovat. Proces přitom může trvat dlouhou dobu.

Samsung předložil případ komisi v úterý. V dokumentu uvádí, že přístroje od Applu zneužívají pět jeho patentů, včetně telekomunikačních standardů a inovací uživatelského rozhraní. Spor je další z řady právních pří, které proti sobě oba podniky navzájem vedou kvůli svým chytrým telefonům a počítačovým tabletům.

Samsung navíc předložil novou patentovou žalobu na společnost Apple u federálního soudu v americkém Delawaru, a to ve středu. Právní bitva mezi giganty se tak opět přiostřuje.

V dubnu podal Apple žalobu na Samsung u federálního soudu v Kalifornii, podle níž korejský podnik ve svých mobilních telefonech Galaxy a tabletech "otrocky" kopíruje iPhone a iPad. Samsung se proti tomu postavil vlastní žalobou, také v Kalifornii, a Apple přitvrdil dalším soudním sporem v Jižní Koreji. Mluvčí Applu se k vývoji odmítl vyjádřit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám