Hlavní obsah

Nejnovější vynálezy pro superhrdiny a osamělé duše

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minulý týden se v Japonsku uskutečnil největší veletrh 3D technologií a virtuální reality na světě EXPO 2011. Na něm výrobci ukazovali žhavé novinky, které lidem usnadní a zpříjemní život. Na své si přijdou nešťastníci, kteří stále nemohou najít vhodného partnera i věrní fanoušci komiksových superhrdinů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

EXPO 2011: Veletrh 3D technologií a virtuální realityVideo: Reuters

 
Článek

Velkou pozornost na veletrhu budily přístroje, které se soustředí na sociální vnímání lidí. Řeč je například o unikátní samoobjímací vestě. Ta pomocí speciálních senzorů a motorků dokáže navodit pocit, jako by uživatele skutečně někdo objímal.

„Cítím se jako bych objímal svojí sexy přítelkyni,“ uvedl po vyzkoušení nové hi-tech vychytávky pro agenturu Reuters návštěvník veletrhu Tomoki Okawara.

„V reálném světě se nemůžete obejmout se sebou samotným, takže mě zajímalo, jak by vypadalo, kdyby lidé objímali sami sebe. A to mě přivedlo k vynálezu této samoobjímací vesty,“ uvedl vynálezce vesty Nobuhiro Takahaši.

Takahaši prezentoval na veletrhu také další zajímavý vynález Kiss Transmission Device, který vyvinul a ukázal světu teprve minulý měsíc. Novinka se skládá ze dvou částí, přičemž každou z nich musí partneři připojit ke svému počítači s přístupem na internet – a „proces“ líbání může začít…

„Tento přístroj je určen pro komunikaci uvnitř úst, jinými slovy, cílem je dosáhnout stejného pocitu jako při líbání,“ uvedl japonský student Nobuhiro Takahaši, který se podílel na vývoji zařízení Kiss Transmission Device.

„Jestliže si jeden přístroj vložíte do úst a otáčíte s ním pomocí jazyka, druhý přístroj se otáčí stejným směrem. Pokud jím otáčíte opačným směrem, pak se přístroj vašeho partnera začne otáčet také opačným směrem. Zkrátka přístroj vašeho partnera se otáčí jakýmkoliv směrem, jakým se otáčí váš,“ vysvětlil student z Japonska princip fungování novinky.

Díky internetu spolu mohou obě zařízení komunikovat klidně i na protilehlých místech planety. Vynálezci však dodávají, že novinka je zatím pouhým prototypem, kterému se ještě musí doladit všechny mouchy. [celá zpráva]

V kůži superhrdiny  

Na veletrhu bylo představeno také zajímavé zařízení, díky kterému získají lidé schopnost střílet laserové paprsky z rukou. Samozřejmě pouze virtuálně. Přesto hra na komiksového superhrdinu působí velice realistickým dojmem.

„Vždycky jsem snil o střílení energetických paprsků. Tímto vynálezem jsem si splnil sen,“ návštěvník veletrhu Toru Hayai.

K vidění byly i nové videohry, které využívají místo dálkového ovladače pohybový senzor. Největší zájem měli lidé především o taneční tituly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám