Hlavní obsah

Potvrzeno: Internet dostane nové webové koncovky s názvy firem i států

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Internetové sdružení pro přidělování jmen a čísel (ICANN) na svém zasedání v Singapuru v pondělí schválilo rozšíření doménového prostoru o nové domény nejvyšší úrovně. To znamená, že v budoucnu by se mohly objevit webové stránky nejctenejsi.novinky, pivo.gambrinus, nebo mesto.litomerice místo zavedených koncovek .cz, .com, či například .eu.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Formální schválení pravidel je vyvrcholením šestiletého složitého procesu. Jednání byla do poslední chvíle nesmírně dramatická a vládní výbor GAC si ještě v neděli vynutil některé změny,“ uvedl Ondřej Filip, ředitel sdružení CZ.NIC, které spravuje českou národní doménu.

„Organizace ICANN brzy spustí globální kampaň, jejímž cílem bude informovat o této významné změně. Současně s tím chce celosvětový správce internetu zvýšit povědomí o příležitostech, které nové generické domény nejvyšší úrovně nabízejí. Žádosti o nové top level domény přijímá organizace ICANN od 12. ledna příštího roku,“ dodal.

Aktuálně existuje pouze 22 domén nejvyšší úrovně, jako je .cz, .com, .eu, či .org.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám