Hlavní obsah

Nejlehčí fotoaparát na planetě je vyrobený z papíru

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Většina dnešních fotoaparátů je vyrobena z plastu nebo kovu. Londýnský designér a fotograf Matthew Nicholson se ale rozhodl jej vyrobit z papíru. Nejedná se však o žádný model, ale plně funkční fotoaparát, který navíc patří k těm nejlehčím přístrojům na světě.

Článek

Jako předlohu pro svůj fotoaparát použil Nicholson legendární model Leica M3. Především plastové součástky ale londýnský designér nahradil papírem. Aby byl přístroj opravdu funkční, použil některé součástky ze skutečného fotoaparátu.

Stejně jako opravdová Leica M3 neukládá její papírová napodobenina fotky na paměťovou kartu, ale na tradiční kinofilm. Díky Nicholsonovi si mohou lidé poskládat totožný fotoaparát i sami doma. Na svém osobním webu totiž zveřejnil šablonu jeho přístroje.

Foto: Novinky

Leica M3

I když je nápad s papírovým fotoaparátem velice zajímavý, originální rozhodně není. Návody na papírové kompakty se objevovaly v časopise ABC už před více než dvaceti lety. I tehdejší přístroj byl zcela funkční.

Reklama

Výběr článků

Načítám